Smälta pärlor

Posted on Aug 29, 2012 in Musqot pyssel
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someone

Nu har vi också testat att smälta indianpärlor i ugnen. Roligt och enkelt, dessutom blir pärlhålen större så det är lättare för små barn att trä upp pärlorna på en tråd, även om det i detta fall mest var jag som trädde. Mini hade fullt sjå med att strö pärlor för svin…eller jag menar omkring sig.

Vi började med att ta fram stora pärlburken. För några månader sen köpte jag största burken pärlor, det var ett riktigt fynd så jag slog till direkt. Förpackningen var inte den snyggaste men som tur var hittade jag en ”ny” på loppis.

Pärlorna strödde (läs: öste) vi ut på en plåt med bakplåtspapper. Inspiration till detta pyssel har jag fått från Pastill och Craft and Creativity. Egentligen skall pärlorna stå upp när man sätter in dem i ugnen, men tålamodet till att ställa alla pärlorna upp fanns inte riktigt hos alla pysseldeltagare så vi öste på, huller om buller.

Efter cirka fem minuter i 200 grader hade de smält lagom mycket och var redo att träs på tråd. Efter som vi hade öst upp pärlorna huller om buller hade inte alla pärlor smält ”rätt” men många gick att använda ändå.

Det blev ett halsband som för utom det traditionella användningsområdet även har agerat i roller som sopor, äpple, juice och hårband. Fantasin flödar:)

Leave a Reply